IT-drifttekniker till Oxyfi

Stockholm
Ansök senast 2020-02-03

Oxyfi växer och behöver utöka sitt team med en strukturerad drifttekniker med starkt eget driv.

Detta är en direktrekrytering till Oxyfi och vi hänvisar alla sökanden till Envoke Talent i denna rekrytering.

 

Om företagets produkt/tjänst

Oxyfi har sedan 2006 utvecklat och förfinat en systemlösning för att digitalisera tåg. Den löser det svåra problemet med att förse ett framrusande tåg med snabb och ultra-stabil internetuppkoppling. Denna uppkoppling används vanligtvis av ett antal system ombord men den stora utmaningen ligger i att göra 100-tals wifi-uppkopplade resenärer nöjda. Endast en handfull bolag globalt klarar detta och Oxyfi är ett av dem. 

Om tjänsten

Du kommer att arbeta i en mycket viktig funktion inom drift och övervakning. Arbetet består i att driva och övervaka industriell kommunikationsutrustning på tåg samt såklart också av landbaserade servrar i geografiskt åtskilda serverhallar. På varje tåg finns också en Linux-baserad omborddator som kör ett flertal programvaror som bolaget utvecklat. Alla denna hårdvara och mjukvara drivs/övervakas av Oxyfi och här söker bolaget nu en ny driven medarbetare till vårt team.

Arbetsuppgifter

Medverka vid vidareutveckling av centrala drift- och övervakningssystem samt att strukturera upp processer och rutiner kring löpande drift och övervakning. 

Vid fel i utrustning ombord, initiera och leda arbetet med att byta ut trasig enhet ombord. Detta innebär att koordinera tekniker, montörer och tågdepåer så att arbetena blir utförda snabbt och effektivt.

Löpande följa upp, mäta och rapportera systemhälsa och rapportera detta till ledning samt till kunder. Också underhållsprocessens ”prestanda” ska löpande följas upp, mätas och rapporteras. 

Vi söker dig som har 

 • Eftergymnasial utbildning, t.ex. med inriktning mot IT-drift & övervakning eller mot nätverk. Eftergymnasiala studier är ett önskemål och inte ett absolut krav.
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom drift och övervakning av t.ex. fysiska och virtuella servrar samt av databaser
 • Goda kunskaper och vana i scripting (bash, perl, php, python etc)
 • Goda kunskaper och vana vid Linux CLI
 • Grundläggande kunskap och viss vana av SQL
 • Grundläggande kunskap och viss vana av Ethernet/IP
 • Grundläggande kunskap och förståelse för routing
 • Goda kunskaper i Svenska och Engelska

Vi tror att du som söker tjänsten har en god social förmåga, du är engagerad och driven samt ser vad som behöver göras och därefter vågar ta egna initiativ och ser till att det blir gjort. Du är van vid att kommunicera på telefon med både kunder och leverantörer och räds inte för att lyfta luren. Vidare söker vi dig som är strukturerande och som har en förståelse för vad som kan göras mer effektivt och föreslår/implementerar smartare arbetssätt samt kan formulera skrivna instruktioner. 

Om kunden

Oxyfi är marknadsledande på lösningar för internetuppkoppling till räls- och vägbundna transportfordon. Deras egenutvecklade system och tjänster används av s.k. trafikhuvudmän, tåg- och bussoperatörer, tågtillverkare samt av privata järnvägsbolag. 

Mer om tjänsten: 

·       Start: enligt överenskommelse.

·       Omfattning: heltid 

·       Placering: Stockholm

Kontaktperson

Jannie Hagenius

jannie.hagenius@envoketalent.com

0709102997

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

IT-drifttekniker till Oxyfi
Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %